• 045 201 6090
  • Nopeat toimitukset Matkahuollolla tai Postilla
  • Asiakaspalvelu arkisin klo 9-17
  • 045 201 6090
  • Nopeat toimitukset Matkahuollolla tai Postilla
  • Asiakaspalvelu arkisin klo 9-17

Tietoa meistä

Käytetyn tavaran kauppa syntyi harrastuksesta

Jarno Dufva, Tallikauppa.com -verkkokaupan yrittäjä

 

”Olen harrastanut keräilyä, ostamista ja myyntiä yli 20 vuotta. Silloin nettikirppiksistä ja -huutokaupoista ei ollut vielä tietoakaan. Ostettavaa metsästettiin tuolloin kaksi kertaa viikossa ilmestyneestä paksusta Keltainen Pörssi -lehdestä. 

Harrastukseni alkoi mopon osien kaupasta ja mopojen entisöinnistä. Siitä se laajeni nopeasti muihin päriseviin: veneisiin ja perämoottoreihin. Musiikkiakin olen harrastanut aina. Muutama vuosi sitten ostin vanhan kunnon levysoittimen ja aloin kerryttää vinyylikokoelmaa. 

Seurakoira Wudi mukana käytetyn tavaran kauppamatkoilla

Työskentelin toisen yrityksen palveluksessa kuljetustehtävissä 35 vuotta, kunnes selkävaivan takia eteen tuli työuran vaihdos. Pohdin tilannetta uravalmentajan kanssa. Keskustellessa heräsi ajatus: voisinko luoda itselleni elannon mieluisasta harrastuksesta vanhojen tavaroiden parissa? Nopeasti ajatus vahvistui ja ryhdyin yrittäjäksi alkuvuodesta 2019. 

Nyt ajelen Kotkasta pitäen ympäri lähimaakuntia ostaen ihmisiltä tavaraa, josta he haluavat luopua. Tavarat myyn Tallikauppa.comissa eteenpäin ihmisille, jotka etsivät käyttötavaraa tai puuttuvaa osaa kokoelmiinsa. Seurana tavaranhakumatkoilla on usein innokas apulainen, Wudi-koira.

Käytetyn tavaran kauppa: arvokasta on luonto ja ihmisten ilo

 

Iloitsen työstäni, jossa saan auttaa ihmisiä ansaitsemaan rahaa ja luomaan lisää tilaa kotiin, kun ostan heiltä vanhaa tavaraa pois. Toiset ihmiset taas puolestaan ilahtuvat, kun he löytävät kokoelmasta puuttuvan aarteen tai kaivatun käyttöesineen verkkokaupastamme.

Lisäksi työssäni arvokasta on ympäristön huomioiminen. Itselle tarpeettoman tavaran kierrättäminen sitä etsivälle on paljon ekologisempaa ja kestävämpää, kuin tavaran hylkääminen kaatopaikalle.”